Portar och grindar

Engelska grindar är populära. De är många gånger visitkortet hos en del företag och gårdar, och ger ett första intrycket som säger mycket. Traditionellt handarbete och kvalitet kommer främst när det handlar om portar och grindar. Med åren blir det silvergrått och ger ett ökat värde på Din fastighet. Efterbehandling eller målning behövs inte. Dess höga virkeskvalité garanterar en mycket lång livslängd.

Vi levererar grindar i olika trädslag:
  • Ek
  • Äkta kastanj
  • Bilinga
  • Bangkirai
Alla dessa trädslag har hållbarhetsklass 2 eller högre.

Alla grindar levereras komplett. Inklusive det traditionellt, tunga, engelska beslaget. Grindarna är alltid justerbara, så att det kan öppnas och stängas utan bekymmer, och som standard levereras alla grindar med en fjäderbelastad förslutning. Stabila stolpar i ek medföljer!

Fjäderbelastad förslutning
 
Robust engelskt beslag
 

En så kallad ”gåport” tillverkas utav ek. Mellanavståndet mellan ståndare anpassas efter staketet som porten skall sättas till. Höjden anpassas också till Ert befintliga staket. På detta viset får Ni en nästan osynlig men ändå vacker port.

Skräddarsydd gåportVåra modeller


Exklusiv

Denna grind har ett mycket rakt och enkelt utförande vilket kan användas som gångport, ingång till betesvallen, port som entré till gården eller till ditt hem.

De Lyx

Grinden ”De Lyx” är en lite mer exklusiv utformning med en böjd ståndare och en snedplacerad planka. Kombinationen av nämnda modeller är mycket populära.

Luxury

En annan modell i vårt sortiment av grindar är ”Luxury. Levereras standard i 3 storlekar som dubbla grindar. Den olika bredden är 300cm, 350cm och 400cm.